Dental Studio Przno

Proteze

Povratite svoj osmijeh i samopouzdanje najjednostavnijim i najekonomičnijim rješenjima. U slučajevima gubitka većeg broja zuba, kada niste u mogućnosti da svoj problem riješite fiksnim radom tj. krunicama tim Dental Studio Pržna Vam može ponuditi i druga rješenja.

U zavisnosti od vrste materijala od koga se izradjuju, proteze mogu biti:

Akrilatna proteza

Postoje dvije vrste akrilatnih proteza- parcijalna i totalna.

Parcijalna akrilatna proteza se danas najčešće koristi kao privremeno rješenje kod pacijenata sa gubitkom određenog broja zuba. U suštini jako slična totalnoj, s tim što pacijenti nisu u potpunosti bezubi već imaju po neki svoj zub na koji se proteza oslanja uz pomoć žičane kukice.

Vizil

Skeletirana proteza služi da nadomjesti zube koji nedostaju u vilici pacijenta. Imaju metalne kukice male veličine i  doprinose pacijentu prirodniji osjećaj prilikom nošenja.

U Dental Studiu Pržno naići ćete na ogromno strpljenje i iskustvo stomatologa. Naći ćemo pravi način da vas opustimo i da izrada i adaptacija na protezu bude što jednostavnija i lakša.

Silikonske proteze – Valplast

Da li se plasite da Vam proteza može ispasti i pući?

Tada je za Vas idealno rješenje Valplast proteza, poznatija kao savitljiva. Materijal je biokompatibilan što znači da se odlično podnosi u ustima, pri čemu ne izaziva alergijske reakcije. Takođe ovaj materijal ima visok stepen elastičnosti pa je poznata i kao nesalomiva.

Bio HPP proteza

BioHPP je materijal koji je relativno nov u stomatologiji. Osnova ovog materijala dugo se koristi u medicini za izradu umjetnih kukova, pršljenova i ostalih proteza. U stomatologiji je obogaćen keramikom fine granulacije.

Ovaj materijal koristimo kao osnovu u izradi kruna i mostova na implantima i u protezama.

BioHPP ima elastičnost koja je slična elastičnosti prirodne kosti, je odličan izbor za radove nošene implantima. U toku žvakanja, zahvaljujući toj elastičnosti, BioHPP radovi čuvaju implante od preopterećenja. BioHPP je i lakši od metalnih skeleta koje zamjenjuje u protetskim radovima, pa je samim tim i prijatniji za nošenje u ustima. Alergija na BioHPP skoro da i nema, jer se ne rastvara u pljuvačci. Ovaj materijal je bijele boje pa je i estetska strana zadovoljena. Održavanje oralne higijene sa BioHPP protetskim radovima je lako, jer su površine glatke i mogu se lako očistiti. Pored sveg i otpornost ovog materijala na lomljenje je velika.

BioHPP čini osnovu protetskog rada, dok su krune izradjene od kvalitetnih kompozitnih materijala ili bezmetalne keramike. Desni su izimitirane kompozitom u boji desni, kojim se oblaže BioHPP materijal.

Svi protetski radovi koji u osnovi imaju BioHPP imaju odlična estetska i mehanička svojstva i izbor su sa kojim nema greške..